Om kenneln

 

Solskenets Kennel

Australian Shepherd

Solskenets kennel ligger i vackra Roslagen, i en by vid namn Riala som ligger 2,5 mil söder om Norrtälje. Där bor jag tillsammans med min familj bestående av sambon Tommy, barnen Petra och Pontus samt hundar och katter.

 

Jag är uppväxt på en bondgård med kor, höns och katter.

Drömmen om en hund har alltid funnits där, men blev möjlig att uppfylla först våren 98 då jag bytte jobb. Juni 98 kom det en söt långhårig schäferflicka till oss, Olivia var hennes namn. December 99 blev vi med en hund till, då sheltisen Myran kom in i våra liv. När Olivia bara var 6 år hittade jag flera juvertummörer på henne, tyvärr var de elakartade så augusti 04 fick hon somna in hemma i våran trädgård.

 

Jag kände direkt att jag ville ha en ny hund, men denna gång inte en schäfer, så jag började titta på rasen Australian Shepherd. Har under några år sett sådana på Roslagens BK och tyckte att de verkade vara trevliga och arbetsglada hundar. Att dom sen är vackra är bara ett plus. Sommaren 04 kom jag i kontakt med Anna-Lena Munkvall som har Easy kennel. Där fick jag träffa Enya " Thornapple Summer Squeeze" som väntade valpar. Jag fick förtroendet att köpa en liten svart trefärgad tik som fick namnet Skuggan. I slutet på september kom hon äntligen hem till mig, då var det slut på lugnet och det roliga började.